2008. november 15., szombat

a bemeritésen kivül ami még történt a nyáron

Remélhetőleg újra irni fogok az itteni eseményekről, ezért most egy néhány mondatban hadd foglaljam össze attól kezdve ahonnan elmaradt...


1.Abafáji cigánygyerkek táborozása Szebenben

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy az idén is 4o cigánygyereket vihettünk el táborozni. Immár több mint két éve foglalkozom ezekkel a gyerekekkel és nagyon szeretem őket, nagyon szép és szeretetre méltó gyerekek, de ebben a táborban engem is meglepett és ugyanakkor el is szomoritott, hogy az ördög mennyire tönkre tudja tenni még ezeket a gyerekeket is. Az első két nap a gyerekek nagyon agresszivek és engedetlenek voltak. Ugy lehet elképzelni, hogy nem telt el 1o perc hogy valami veszekedés vagy épp verekedés ne történt volna közöttük. A harmadik nap Isten elkezdett munkálkodni közöttük és egy páran befogadták Jézust a szívükbe. Attól a naptól kezdve megváltozott a tábor. Szívünkben örömmel és hálával jöttünk haza onnan, ugyanais többen megtértek és még azok is akik nem a Szentlélek hatása alá kerültek.

Nem tudom őket hibáztatni amiért ennyire mélyre jutottak már a gyerekek is Abafájáról. Nagyon sokan szülők nélkül nőnek fel, nagyszülőknél vagy rokonságnál, de még azok is akiknek családjuk van legtöbbször csak rosz dolgot látnak és tanulnak a szüleiktől. Az egyik legnagyobb kihívás ami a missziómhoz tartozik, és amit nagyon fontosnak tartok, hogy ott legyek ezek a gyerekek mellett és segitsem őket, hogy megváltozhassanak és ne válljanak bünözőkké mint a szüleik. Azt is meg kell jegyezzem hogy nagyon sok örömben van részem velük és nagyon sok szeretetet kapok tőlük, és habár sokszor nem könnyű velük a munka ebben a táborban ismét megígértem hogy soha nem fogom feladni és hiszem hogy Isten nagy munkát fog elvégezni ezeknek a gyerekeknek az életében.


2. Ifjusági hét a Hargitán

11 fiatallal a szászrégeni körzetből részt vettünk a hargitai keresztyén táborban szervezet ifjusági sport héten. Ezek közül öten voltak hitetlenek. Nagyszerű alkalom volt eggyütt magasztalni Istent más felőlről érkezett fiatallal és még nagyobb élmény volt imádkozni azokkal akik ugyan hitetlenekként jöttek táborozni, de azon a héten megérezték és megtapasztalták Isten jelenlétét. Az ifjusági munka a körzetben sokszor nem könnyű, ugyanis a fiatalok is rendkivül elfoglaltak és ugyanakkor többen elmennek a városból munka vagy éppen tanulás céljából. Nagyon hálásak vagyunk hogy minden héten együtt lehetünk ifiórán ahol nagyon áldott időt töltünk együtt és ahova 7-1o fiatal jön el rendszeresen.


Vakációs Bibliahét az abafáji cigánygyerekekkel

Augusztus utolsó hetében egy nagyszerű vakációs bibliahetet tartottunk az Abafáji cigánygyerekekkel. Ők egyszerűen csak “iskolának” nevezték merthát mindannap meghatározott időben kellett jönni. Nagyon jó volt eggyütt lenni több mint ötven gyerekkel minden nap, akikkel együtt kézimunkáztunk, együtt énekeltünk, új énekeket tanultunk, imádkoztunk, játszottunk és bibliai történeteket ismertünk meg. Nagy segitséget jelentett számomra a szászrégeni ifjuság hozzáállása valamint magyarországi a 3 magyarországi fiatalok, akik itt vakációztak a nagyszüleiknél.

A gyerekek szomoruak voltak amikor véget ért ez a hét, és nagyon szerették volna folytatni. Hetente egyszer van gyerekalkalom velük, de néha úgy érzem mintha ennél sokkal többre volna szükségük. Jó lenne ha valaki mindennap velük tudna lenni, aki tanithatná őket, szeretné őket, meghallgatná és példát mutatna nekik. Talán Isten majd rendel valakit aki nálamnál sokkal több időd fog tölteni velük.


4.Bemerítés Abafáján

Azt hiszem ez az egyik legnagyszerübb hír. Két és fél év misszió munka után Szeptember 28.án bemeritkezett az első csoport Abafájáról. A hét fehérruhás mellett már volt egy fiatal ember aki a télen meritkezett be Marosvásárhelyen, így most összesen 8 tagja van az abafáji gyülekezetnek. Ebben a misszióban nagyon sok örömem, bánatom, problémám és áldásom volt. Nagyon hálás vagyok mindezekért. Egy kissebb könyvet lehetne irni azokról a dolgokról amelyeket átéltem itt az elmúlt két év alatt. ISten sok mindenre tanitott, miközben megmutatta a sok szenvedést amit ezek az emberek átélnek, bűneik, agresszivitásuk, vagy éppen szegénységük miatt.

A bemerités csodálatos napján 7 fehérruhás tett bizonyságot, arról, hogy újjászülettek és, hogy egész életükben Megváltójukat szeretnék követni. Ez a 7 ember az elmúlt télen tért meg és azóta, habár sok problémájuk volt hűségesen kitartottak Jézus mellett, még akkor is ha egyesek közülük ténylegesen nagyon nyomorult körülmények között élnek. Isten nagyon megáldotta a bemerítési alkalmat. A zsúfolásig megtelt kultúrházban érezhető és látható volt a Szentlélek munkája és jelenléte. A felhivásra többen válaszoltak, hogy Jézust akarják követni.

Miután végetért ez a csodálatos ünnep, nem tehettem mast minthogy felmentem a falu melletti hegytetőre ahonnan jól látszott a cigánytelep és csak sirni tudtam az Úr előtt, mert nagy az Ő kegyelme és csodálatos dolgokat művelt velünk.

Amint ezeket a fehér ruhásokat néztem akaratlanul is a jelenésekbeli ige jutott eszembe: ”Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruhájukat és megfehéretitették ruhájukat a Bárány vérében”. Ezek tényleg a nagy nyomoruságból jönnek, mert még nem láttam Abafájához hasonló helyet. De még sokan vannak akik a nyomoruságban élnek. Többek között van 7-8 ember akik szintén jelentkeztek a bemerítésre de elmarasztaltuk őket tavaszig, mivel még rendezni valójuk van. Kérlek imádkozzatok értük és a többi abafáji elveszettért.


Egyébb tevékenységek

Sok egyébb tevékenység volt még a nyáron. Ezek közül a legkiemelkedőbb talán az, hogy sikerült egy kis lakást épiteni két szobával nagyon szegény családok számára. Egyike ennek a két családnak (anya és fia) betegek és hajléktalanok, akik eddig házról házra járva laktak itt ott, hetekig vagy hónapokik ahol éppen befogadták. Többször előfordult, hogy éppen éjszaka dobták ki őket és mentek más kunyhóba helyet keresni. Ezeknek az embereknek egyáltalán semmijük nincs. Az emberek jóindulatából élnek egyik napról a másikra. A másik családban két kis gyerek van és olyan kis kunyhóban éltek ami már lakhatatlanná vált.

Ennek a két családnak épitettünk két kis szobát. Nagyon egyszerű, de ugyanakkor nagyszerű épitkezési strukturát használtunk. Fából készitettük a ház vázát majd ezeket lécekel öszekötve földből raktuk ki a falakat. Az ötlet a ház megépitésére azoktól jött akik járnak az alkalmainkra, és egy istentisztelet után, mitán megértették hogy a szegényeken segíteni kell, előálltak ezzel az ötlettel. Szóval velük együtt dolgoztunk ennek a megvalósításán és már majdnem készen vannak a szobák. Ez a munka nagyon jó bizonyságtétel volt a falu előtt. Midenki felfigyelt arra, amit teszünk és sokan beszélnek arról, hogy hiteles amit hirdetünk mert nemcsak beszélünk, hanem teszük is amit megértettünk a bibliából.




1 megjegyzés:

Maresz írta...

Örülök a jó hireknek! Sok erőt kivánok a szolgálatra továbbra is!