2008. május 13., kedd

Pünkösd

Kegyelem hogy megérhettük ezt a pünkösdöt is. El is mult de annak örvendek, hogy nem akarhogy mert a Lélek munkálkodott. Ami nagy áldás volt számomra, hogy két nagyon jó barátom Kis Lehel és Dohi Zoltán meglátogattak és Isten használta őket különleges módon.
Megmozdulás volt Abafáján is és Genyeszegen is. Fantasztikus volt hallgatni a cigányok imáit akik Isten elé álltak az Ige hallgatása után. Az is nagyon érdekes volt, hogy az istentisztelet vége fele az egyik legdurvább ember akiről már emlitést tettem itt a blogomban, ő volt az akinél kezdtük a gyülekezetet, és aki megszurta a villával az egyik komoly barátkozót, odament ahoz akit megszurt és akivel azóta is a biróságot járják és bocsánatot kért.
Ahogy haza fele ballagott ez a középokorú ember az istentiszteletről hallom, hogy motyog magában. Hozzáléptem és megkérteztem hogy érzi magát. Elmondta, hogy csodálkozik azon ami történt vele, mert szerinte az ég világon senki nem tudta volna eddig rávenni őt ilyesmire, hogy megalázkodjon és bocsánatot kérjen egy tőle sokkal fiatalabb nőtől. Jó volt látni, hogy a Szentlélek ezeket a durva embereket is át tudja formálni.
Pünkösdhétfőn a Régeni istentiszteletek mellett egy temetésen vehettünk részt. Gyülekezetünk tagjai közül Bartha Tünde testvérnőnek halt meg az édesapja, akit református szertartás szerint temettek. A temetésen a család kérésére nekem is szót adtak, és nagyon örvendtem annak a nyitottságnak amit tapasztaltam a fiatal református lelkésznél az együttmunkálkodásra. Jó volt vele a beszélgetés is a temetés után és kölcsönösen örvendtünk a megismerkedésnek.
A tegnapi napot Gernyeszegen Zozoéknál felyeztük be ahol házi istentisztelet volt. Hála az Úrnak, hogy full house volt. Bárcsak egyre többen jönnének az iga hallgatására és egyre többen vállnának az ige megtartóivá is.....