2008. február 13., szerda

lassan kezdődik újra az élet

A vizsgaidőszaknak lassan vége, nah ez még nem jelenti azt, hogy a vizsgákkal is végeztem, maradt bőséggel a pótszesszióra is, de azért a nehezén túl vagyok hála az Úrnak. Jól esik egy kicsit fellélegezni és elkezdeni újra "normálisan" élni.
A tegnap és a tegnap előtt a néptanácsot, rendőrséget meg ezekhez hasonló helyeket jártam, ugyanis az abafáji misszió ujabb munkalehetősegket teremtett. Vannak olyan személyek akiknek egyáltalán nincs személyazonosságiuk sőt még keresztlevelük sem. Ezek közül egyesek olyan szegények hogy még képzelni sem lehet tőlük sokkal szegényebbet. Annyira elmaradottak is, hogy annyira nem vitték, hogy a papirokat elrendezzék és egy hónapban legalább a szociális segélyt megkapják, amiből nagy nehezen éldegélhetnének. Ezen próbálok segiteni.
A héten egy 22 éves fiúnak a papirjait rendeztem, akivel mikor elmentem a neptanácshoz egy kicsit meglepődtek az ottaniak, hogy a nyilvántartásukban ez az emberke egyáltalán nem szerepel...pedig 22 éves. En sem vagyok még jártas ezekbe a papir munkákba, de most, hogy elindultam ezen, többen kérték segitségemet ugyhogy lesz lehetőségem és alkalmam megismerni ezeket az útakat.
A tegnapi istentisztelet után, egy néhány családot látogattam meg abafáján (11 óraig ott voltam). Az ismerős családokon kívűl elmentünk egy új családhoz, ahol a 11 éves kislányik 3 éve megsüketült (munszos (vagyis mumpszos, ha igy kell irni helyesen :)volt). Az asszony nagyon nyitott volt és meg is igérte, hogy fog jönni az alkalmunkra. A férfi is kommunikativ volt, elmondta hogy nemrég tépte el a Bibliát, mert mikor kinyitotta, azt olvasta benne, hogy akinek van annak még adatik, és akinek nincs attól még az is elvétetik amilye van. Ez nagyon felbosszantotta...Végülis jót beszélgettünk és imádkoztunk, ahogy elindultam az ajtó felé a férfi mondta, hogy megkér szépen menjek még hozzájuk ami nagyon jól esett.
Ma estétől kezdődően Vasárnap estig minden este evangélizációs alkalmakat tartunk itt Régenben. Ma este marosvásárhelyről jön a lelkipásztor. Kérlek imádkozzatok az alkalmakért.........