2008. április 10., csütörtök

új hely

Amint az utólsó blogomban említettem sürgősen el kellett költöznöm. Nem is olyan egyszerű itt Régenben egy jó lakást bérelni, úgy néz ki hogy sokan szeretnek itt lakni mert alig van egy pár lakás amit bérbe adnak, és azokat is sokan keresik. Hála az Úrnak, hogy sikerült egy jó kis lakást találnom (igaz hogy egy kicsit távolabb van a központól, mint ahogy a másik volt, dehát itt Régenben nem olyan nagyok a távolságok) és még ideiglenesen sem kellett Vásárhelyre költöznöm. Immár az új lakásban élek, és már internetem is van. Az új cimem:REghin, 545300, Str Unirii, bloc 17, sc 2, ap 19.
Az Abafáji cigányok elég nehéz perióduson mennek keresztül. Eljött a tavasz ismét elkezdődött a munka (ócska vas gyüjtés egy lerombolt gyárnál), éshát sajnos a mindennapi veszekedések között a megtértek sem birják ki sokszor szó nélkül és elesnek. Erőssen kell imádkozni értük, hogy kitartsanak Jézus mellett. A napokban rengeteg verekedés volt Abafáján, a tegnap esti olyan nagy méretű lett, hogy a fekete ruhás álarcosok is csatlakoztak a rendörökhöz, hogy a csendet helyreállitsák, de nem sok sikerrel mert ma reggel már arra ébredtem hogy felhivott az egyik hogy korán reggel már újra verekednek. Úgy nézz ki le fognak zárni egy néhány embert újra.......:(
Ami érdekesség az az, hogy visszahozták a gitáromat amit valaki elvett. Egy néhány hét után mikor mentem az alkalomra a gitár ismét ott volt a helyén a gyülekezetben. Mások is használják azt az épületet és akkor vették el amikor mások voltak ott és ugyancsak akkor is vitték vissza.
Kedd este egy néhány jelentkezővel elkezdtem a bemeritésre való felkészítést Abafáján. Azok voltak jelen főleg, akik Decemberben tértek meg. Nem készülünk sürgősen bemeritésre, merthát idő kell, de az év vége fele mindenképpen jó lesz ha tartunk eggyet.