2009. március 10., kedd

marcius

Az elmúlt héten két napig a Barnabás lelkipásztori közösségben voltam, ahol fiatal lelkipásztorok gyakorolhatunk közösséget és tanulhattunk eggyütt. Erőt kaptam a beszelgetésekből és az előadásból is amit Bernard KAbaru, kenyai baptista lelkipásztor tartott. Tuláradó lelkesedéssel és örömmel beszél az az ember. Már alig várom hogy a jövő héten erre látogasson és eggyütt szolgálhassunk a környékbeli gyülekezetekben. Sarmaságon is voltam ahol, találkozhattam számomra nagyon fontos emberekkel, és ahol szolgálhattam a roma baptista gyülekezetben, evangélizációs estén.
Pénteken vissza is jöttünk (Dohi Zolival voltam). Este ifi volt, majd másnap egy nagyon szuper koncertet tartottunk Abafáján. Szaniszlóról jöttek roma testvérek és szolgáltak, de annyira találóan és áldottan hogy sokáig nem fogjuk elfelejteni öket. Az énekeket amiket énekeltek ők irták (föleg Józsi) és aki még nem is hallott róla, hát érdemes lenne megismerje. Egyik legismertebb éneke talán az, hogy: amikor megbántalak annyira fáj, bocsáss meg nékem mennyei Atyám........... mindenesetre mi nagyon szeretjük.
Vasárnap este a negyedik istentisztelet után jön Déne sirva, hogy menjek imádkozni vele mert a lányát aznap immár hetedjére éri el az epilepsziás roham. Nagyon összetört ez a kemény ember és mindent igért imádságában Istennek csak ISten könyörüljön rajta. Sajnos hogy volt már rá példa hogy miután jobbra fordult a dolog csak az igéret maradt. A tegnap vele voltam a vásárhelyi korházban, ahova a lányát egy hétre beutalták onnan hazaérve két családot látogathattam meg, az egyik családnál a férfi nagyon beteg. Imádkozni kell érte. Este Gernyeszegen volt alkalom ahol főleg Zolié volt a fő szolgálat.
Abafájára készülök ma este. Sajnos sok fájdalom is ér abban a misszióban. Most a legnagyobb fájdalmam az, hogy azokat akik az összel és a tél folyamán mégérintett az Úr és most következne hogy felkészülve nyáron bemeritkezzenek, nagyon csalogatják az adventisták. Harmadik hete immár mindennap istentiszteletet tartanak házaknál és főleg ezeket hivják, és próbálják rábeszélni arra, hogy hozzájuk csatlakozzanak. Egyeseknél sikerül is...Szorongás van bennem. Imádkozzatok ezért a helyzetért és a mai szolgálatért is....
Béke legyen veletek..Barátaim