2008. január 12., szombat

what's happening

Lassan hajnali 4 óra, és gondoltam mielőtt nyugovóra térnék irok egy pár sort arról ami a környéken és ami velem történik.
Megkezdtük az évet, és nem is akárhogy hanem imahéttel. Nagyon jó volt minden szempotból ez az imahét. Örvendtem annak, hogy estéről estére a gyülekezet tagjai majdnem hiánytalanúl megjelentek, sőt itt Régenben még a testvér gyülekezetből is eljöttek egy néhányan hogy eggyütt imádkozzunk. Annak is nagyon örvendtem, hogy igy az év elején többen jelezték, hogy odaszántabb életet kívánnak élni, az Úr adja, hogy ez így is legyen.
Abafáján Isten kegyelméből egyre nő a megtértek száma. Akik a decemberi hónapban megtértek (4 személy) kitartóan követik az Úrat ellenálva minden kísértésnek ami arra, irányul, hogy ujra visszatérjenek a régi életmódjukhoz (cigi, ital, lopás, csalás stb.) Ezek az emberek eljöttek a régeni gyülekezetbe is és bizonyságot tettek arról amit Isten tett velük....oh de jó volt hallgatni őket ....Az idén is voltak már akik csatlakoztak a megtértek csoporjához. Két hete pl, megirtam nekik CD-re a Jézus élete című filmet, ami a Lukács ev, alapján készült. Hát a fél útca végignézte ezt a filmet, és Isten használta, annyira hogy a vasárnapi istentiszteletünk azzal kezdődött, hogy egy közzépkorú férfi feláll és azt mondta, hogy kétszer nézte végig, két napja csak sír és meg akar térni. Örvendtünk neki és vele eggyütt imádkoztunk mikőzben döntött Jézus mellett. Amikor végeztünk az imádkozással egy másik jelenlevő is sirni kezdett és hangosan kiálltott az Istenhez, hogy őt se hagyja, el, ő is megtér. Egy részeges fiatal ember volt, ez aki annyira ivott, hogy emiatt a felesége el is hagyta őt. Azonnal eldobta a cigit és kértük hogy Isten kegyelméből bocsásson meg neki és tartsa meg. Imádkozni kell ezekért az emberekért, mert nem könnyű nekik. A világ kísértése mellett még a szombatisták keresztkérdéseivel, és sok esetben provokálásával is szembe kell nézniük, de a mi Istenünk hatalmas.
A helyi misszió mellett még más evangelizációs alkalmakra is sikerül eljutnunk. CSütörtök este Nyárádmagyaroson szolgálhattam, ahova 3 testvérem kísért el a körzetből.
Az ifiben is változtatásokat próbálunk hozni. Választottunk zene felelőst, akinek feladata minden héten egy új éneket megtanítani. Aztán van játék felelős akik minden hétre vetélkedővel vagy egy játékkal állnak elő. Az ifi óra témáit is meghatároztuk, (majdnem 3 hónapi témánk van) úgyhogy mostmár csak felkészülnöm kell belőle. Az este például a PÉNZ-ről volt szó. Nagyon bő és kemény téma, nagyon örvendtem, hogy jó beszélgetés alakult ki.

Aztán most jön az amiről még irnom is nehéz. Vizsgaidőszak. Az ünnepi és imaheti áldások közepette sikerült elfeledkeznem a sok dolgozatról amit, meg kellett volna, és amit meg kell irjak, de mostmár szembe kell nézzek velük. SZóval következik a szűk esztendő....Egy kicsit nehéz leülnöm és dolgozatokat irjak, meg tanuljak, inkább mennék missziózni. De hiszem hogy tanulnom is kell. Kérlek imádkozzatok értem....meg a vizsgáimért.

most ennyi, lesz és megyek lassan lefexem...habár biztos vagyok benne, hogy reggel a szokásosnál korábban fog jönni hozzám valaki, vagy fel fog hivni telefonon......szóval nem fogom kialudni magam......
áldást