2007. november 9., péntek

vegyes

Ez a hét is olyan volt mint, a nagymamám házzassága, aki úgy nyilatkozott nekem egyszer, hogy "fiam, volt abban jó is":) Vegyes volt ez hét sokminden történt velem és körülöttem.
Hétfőtől kezdve a gernyeszegi imaháznál dolgozunk. Bondor István testvér ajánlotta fel a segitségét a belső glettolás valamint festéshez. Ha az Úr megsegít hamarosan a csatorna is fel lesz téve, és az idénre már csak a fűtés bevezetése marad.
Abafájára is vettem a héten egy szekér fát, éshát mondhatom hogy nem kis dolog volt azt felvágni es behordani. Nem is a munka volt nehéz merthát láncfürésszel felvágta az egyik, de nagyon megpróbálta a türelmemet az a sok gyerek akik ott ugráltak a láncfürész mellett és hordták nekem befele a fát. Ha egyedül kellett volna behordjam könnyebb lett volna...de örvendek, hogy nem lett senkinek semmi baja. A héten is több családot sikerült meglátogassak Abafáján. A héten itélték el azokat a fiatalembereket akiket a tavaly ócska vas lopásért tartóztattak le (közben az őrt is megverték), mindegyik 7 évet kapott. Nagy sirás volt ott kedden amikor megtudták a hirt, és én is szomorkodom, merthát ezeknek a fiatalembereknek itthon 2-3 gyermekük van, nem tudom a feleség hogy, és miből fogja eltartani 7 éven keresztül...Minden esetre nehéz időszak ez, de bárcsak a lelki javukat szolgálná.
A héten, hogy még érdekesebb legyen az életem 2 napig áram nélkül kellett üljek. Levágták mert nem fizettem....sajnos még ilyesmi is megtörténik...
A hétvégét kolozsváron töltöm, merthát tanulni kell.